Mnenja naših učenk in učencev.

Učenje angleščine v osnovni in srednji šoli, pa znanje sploh ni zadostovalo za pogovor ali svojo predstavitev, kaj šele za poslovni razgovor. Bilo me je sram.

Tako sem si želela izboljšati moje znanje angleščine, da sem se odločila za individualne ure.

Mehak pristop, razločnost, iznajdljivost pri tvorbi enostavnih stavkov iz meni zapletenih besednih zvez, prilagodljivost osnovnemu znanju angleščine učenca,  potrpežljivost, razumevanje, vodenje so Robertove vrline.

Moje jecljanje in neprestano iskanje besed je prešlo v tekoče oblikovanje stavkov, ki so še kdaj pa kdaj deležni drobnih popravkov z njegove strani. Kaj boljšega kot sprotno popravljanje. Odličen način zame.

Pri urah sem vedno uživala v različnih temah in spontanosti. Pisne vaje so se prepletale s prostimi temami z različnih področij, sproščenost in smeh pa so še sedaj stalni spremljevalci najinih pogovornih ur. Ure učenja kombinirava tudi na daljavo in nikoli si nisem mislila, da je lahko učenje preko Skypa tako prijetno, poučno, zabavno.

Sedaj se zelo rada pogovarjam v angleščini, s komerkoli in karkoli.

Osebno se nisem zavedala izboljšanja pogovora, zato sem bila še posebej vesela, ko sem bila pohvaljena glede znanja angleščine od poslovnih partnerjev. Pri vsem tem pa je odličen tudi občutek, da znaš pomagati drugim, kadar te prosijo za nasvet.

Hvala ti Robert, s tabo mi je uspelo.

Rebeka

Pred skoraj desetimi leti sem se bolj aktivno začela srečevati z uporabo angleškega jezika pri vsakdanjem delu in ugotovila, da brez dodatnega izobraževanja ne bo šlo. Pa še strah, blokada, trema je bila prisotna. Najprej sem se udeležila klasičnih angleških tečajev, ki jih je poučeval Robert. Dosegla sem nekaj stopenj, vendar ko je bilo potrebno spregovoriti, mi je zmanjkalo angleških besed.

Zdaj že nekaj let utrjujem svoje znanje z individualnimi urami, trenutno  preko Skypa  in ne boste verjeli, uspeh je zagotovljen.

Teme, za katere se z Robertom sproti dogovarjava, so tako iz gospodarskega, finančno računovodskega področja kot tudi  iz vsakdanjega življenja.

S pomočjo Roberta – dobrega učitelja, tutorja, poslušalca, svetovalca – me ni strah spregovoriti angleško, celo veselim se komunikacije v tujem jeziku.