SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

1. Podatki o podjetju

Z blagovno znamko Jezikarna in spletno stranjo jezikarna.si upravlja podjetje

Jezikarna izobraževanje in prevajanje

Robert Kukovec s.p.
Prežganje 9e
1000 Ljubljana
Slovenija

Davčna številka: SI25333895

Matična številka: 3199258000

TRR: SI56 0201 9025 6585 671 (NLB d.d.)

Tel: 041 941 851
Email: info@jezikarna.si,

v nadaljevanju Jezikarna. Naročnik/naročnica v nadaljevanju pomeni podjetje, organizacijo ali fizično osebo, ki ji Jezikarna nudi storitve s področja izobraževanja in prevajanja.

2. Pogodba

Pogodba med naročnikom/naročnico in Jezikarno je sklenjena, ko Jezikarna pisno potrdi naročilo naročnika/naročnice oziroma, ko izvede naročeno storitev.

2.1 Prijava na tečaj ali inštrukcije in plačilo

Naročnik/naročnica se lahko prijavi na tečaj preko spletnega obrazca, elektronske pošte ali po telefonu.

Tečajnina se praviloma poravnava na začetku meseca, za tekoči mesec, glede na predvideno število ur, ki bodo izvedene v določenem mesecu. Rok plačila je 15 dni od datuma izdaje računa naročniku/naročnici.

Če pride do odpovedi srečanja na pobudo Jezikarne (npr., bolezen predavatelja), se v naslednjem mesecu na izdanem računu naročniku/naročnici obračuna eno srečanje manj (npr., izvedejo se 4 srečanja, obračunajo se 3).

Inštrukcije se plačujejo sproti po opravljeni storitvi oziroma po dogovoru.

Prevodi se poravnajo v roku plačila navedenem na izdanem računu, praviloma v 15 dneh.

2.2 Odpoved tečaja ali inštrukcije

Naročnik/naročnica, ki je vpisan/a na tečaj, lahko odpove udeležbo na tečaju iz osebnih razlogov najkasneje do drugega srečanja po vpisu. V tem primeru Jezikarna naročniku/naročnici povrne tečajnino, pri tem pa zadrži 10 EUR za stroške vpisa.

Če naročnik/naročnica tečaja ne odpove v navedenem roku, se naročniku/naročnici obračuna število ur, ki so bile opravljene v sklopu tečaja, na katerega se je naročnik/naročnica prijavil/a, ne glede na to ali je naročnik/naročnica dejansko prihajal/a na srečanja.

V primeru odpovedi tečaja s strani Jezikarne zaradi nezadostnega števila prijav (manj kot 4 udeleženci), se naročniku/naročnici vrne vplačani znesek v celoti oziroma se mu/ji ponudi prepis v drugo skupino na enaki stopnji.

Naročnik/naročnica, ki je naročil/a inštrukcijo, lahko odpove ali prestavi inštrukcije iz osebnih razlogov najkasneje 4 ure pred dogovorjenim časom za inštrukcije brez stroškov. V nasprotnem primeru se cena inštrukcije obračuna v celoti.

2.3 Sprememba pričetka tečaja ali inštrukcije

Jezikarna si pridržuje pravico prestaviti pričetek oziroma lokacijo tečaja iz objektivnih razlogov.

2.4 Odgovornost naročnika/naročnice tečaja ali inštrukcije

Naročnik/naročnica se tečaja ali inštrukcije udeleži na lastno odgovornost. S prijavo na tečaj ali inštrukcijo naročnik/naročnica potrjuje, da je seznanjen/a, da kot udeleženec/ka v programu nosi odgovornost za nezgodo oz. poškodbo sebe ali drugih udeležencev in izgubo oz. krajo osebnih predmetov ter da v naštetih primerih nosi odgovornost za nastale stroške sam/a.

3. Cene in plačilo

Vse cene v podjetju Jezikarna so navedene v evrih (EUR) in že vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Vse cene veljajo ob potrditvi naročila s strani Jezikarna. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

4. Odgovornosti

Jezikarna izjavlja, da je vsebina na strani pripravljena z največjo možno mero pozornosti in natančnosti. Ker pa se vsebina pogosto spreminja, si pridržujemo pravico spreminjanja le-te in dopuščamo možnost napak pri vnosu podatkov.

Jezikarna za morebitno škodo, ki bi utegnila nastati zaradi netočnosti podatkov na spletni strani, zaradi napak v opravljenih prevodih oziroma pri katerikoli drugi opravljeni storitvi, ne prevzema nobene, neposredne ali posredne, odškodninske ali druge odgovornosti.

Naročnik/naročnica obvesti Jezikarno v zvezi z pritožbo v roku 30 dni, skupaj z podrobnim opisom pritožbe.

5. Varovanje podatkov in zaupnost

Vpis osebnih podatkov v spletnem obrazcu je nujen in potreben samo za pravilno izvajanje naročila. Jezikarna v nobenem primeru ne bo posredovala, prodala, dala v najem ali kako drugače trgovala z osebnimi podatki naročnika/naročnice. Osebni podatki naročnika/naročnice ne bodo nikoli uporabljeni, če se le-ta ne strinja z načinom uporabe.

6. Preklic naročila

Naročnik/naročnica lahko prekliče naročilo v roku 1 ure po oddaji naročila po elektronski pošti ali telefonu.

7. Pravno obvestilo

Vsi podatki in slike na naši spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Vendar, uporabniki lahko brez predhodnega dovoljenja in brezplačno uporabljajo (tiskajo, rešujejo, delijo z drugimi uporabniki,…) vaje, ki so v ta namen objavljene na spletni strani jezikarna.si pod zavihkom vaje.

Prav tako lahko uporabniki brez predhodnega dovoljenja in brezplačno uporabljajo video lekcije, objavljene na spletni strani jezikarna.si pod zavihkom lekcije pod pogojem, da v nobenem primeru ne spreminjajo in ne posegajo v vsebino vaj oziroma video lekcij.

8. Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije eposlovanja bi bile brez piškotkov onemogočene.

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika.

Razlogov za uporabo piškotkov je več. Prvi je njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju določenih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

Podjetja s pomočjo piškotkov ocenjujejo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.